Amazon MP3 Clips

Friday, 1 June 2012

.::semakin hampir::.

lame nyer aku x meng'updates' blog ni kan...
kdg2 rs cm rajin sgt..
kdg2 mls..
lgpun laptop terhad..
laptop company aku still xdpt lg yg baru skrg ni...
lptop sndiri dh bg akk aku suh dia betul kan...
nk guna android yg en hubby hadiah kan tu pun mls...
pendk kate bkn sbb xde gadget..
tp aku yg mls...
xtau nape..
maybe pembawakan kot...
lgpun pewot dh makin mmbesar even ramai yg teur aku still cute..
haha
padahal nk msk 7 bln peknan...
xpe..baby comel kt d..
yg pnting bakal ank ibu ni sht2 slalo kn syg...
mmbesar dgn sempurna n semoga semuanya slmt sehingga saat kelahiran kamo...

kalo ikut due date lg 2 bln seminggu je saat untuk melahirkan akn tiba..
excited ade...
takut ade...
nervous ade...
mcm2 perasaan bercampur baur...
maklum lh 1st time kan...
sentiasa berdoa semoga semua nya selamat & berjalan dgn lancar...
amin

makin dekat dgn saat kelahiran...
makin singkat juga ms tuk aku berkasih syg ng en hubby...
dekat2 due date aku tu gak lah en hubby akn berangkat ke sabah memulakan kerjaya barunya di sana...
mungkin rezeki bakal ank...
tp aku rs cm xbape nk bersedia berpantang tanpa en hubby di sisi..
ya Allah, ko permudah kan lah segalanya...
amin



Thursday, 3 May 2012

~3rd May-pertemuan 2 hati~

~3rd MAY~
sekejap je ms berlalu kn....
tarikh ini..
tarikh sgt bermkna kt aku...
2 thn lps...
pd tarikh ni..
kali ke-3 aku bertentang mata ngn en hubby...
kenangan manis yg akn sentiasa berkubur dlm ingatan aku...
pertemuan semula itu lh yg menjadi permulaan utk "pertemuan & percantuman" 2 hati ini...
Alhamdulillah...
Ajal+maut+jodoh+pertemuan...
semua di tangan TUHAN...
tolak macam mane pun, if dh jodoh xkn kemana kn...

Setahun yg lps,
pd tarikh ini gak aku memulakan karier kt tmpt keje aku skrg...
even mcm2 halangan..
xsangka sdh setahun aku survive kt situ...
hehe

& tarikh ini juga adlh tarikh ulg tahun kelahiran seseorang yg pernah aku kenal...
org yg pernah same2 menderita ngn aku..
same2 berkongsi cerita even kami berada dlm kapal yg berbeza...
di mana kapal aku terus megah berlayar...
tetapi kapal nya karam di tengah lautan..
erm...apa2 pun..aku sntiasa doakan kebahagiaan & keharmonian dia..
Moga Allah beri yg terbaek untuk nya...
Amin

minggu lps cuti dr sabtu-selasa..
puas aku dok kt kg....hehe
minggu ni cuti lg smpai isnin..
yahoooo


Friday, 27 April 2012

~FinaLLy FriDay~

Finally...sudah hari jumaat..
dh blk keje pun...
tup tap tup tap..
kejap je seminggu berlalu...
cuti 4 ari smpai ari selasa...
yehaaaaa...
nk lik kg...

smlm cuti..check up tuk bln ke-6..
baby n ibu sht..
alhamdulillah...
berat aku nek 2.7 kg..
haha..dh agak dh..sbb aku makin kuat mkn skrg ni..
asyik lapar..lapar..lapar...

smlm pun dh dpt dgr degupan jantung baby..
best je rs...
kena 2nd injection smlm...
xlah sakit cm 1st injection...
lg sebulan check up lg...

dh rncg ngn en hubby nk scan lam bulan ni...
coz dh start nk membeli brg2 baby skit...
hehe
xsbr nk lik kg...
yeahhhhhhh
^_^

Monday, 23 April 2012

~MonDay mOOd~

Yeahhh..
dh lik keje n skrg dh de kt umh...
dh siap mandi...
juz tunggu en hubby lik keje..
slalo dia yg tunggu aku lik keje..

erm...today run as usual..
Isnin kan...
dr kecik mmg xbape nk gemar hari ISNIN ni...
kalo sekolah..setiap isnin de perhimpunan panjang berjela...
smpai penat berdiri...
since dh keje ni..
isnin je mcm2 dlm pale..
coz dh 2 ari cuti...
so...isnin biasa hari tuk follow up sume issue yg jd ms weekend..

department aku lak setiap isnin..
kul 9 de meeting ngn bos..
2gether ngn sume exec..
xsuke meeting ni coz setiap minggu aku update benda yg same..
yg xpernah ade improvement rsnyer..
n yg boring sume ni bos punyer keje..huhu
tp seb bek pg td xde...
postponed esok...
ngade2 nk postponed bagai..
cancel jelah trs tuk minggu ni..
kn sng..he

meeting xde..tp de hal skit aku argue ngn bos hari ni..
xpernah seumur hdp aku jumpa bos sesengal ni...
mmg xthn nk ngadap dia...
kebetulan ade issue jd hari ni..
dia suh aku update status..
aku reply jelah email dia..
ape dia suh aku wt...
aku wt n trs reply cpt2..
last email dr dia..
"GOOD!"
1st time beb..1 thn keje bwh dia..1st time aku tau dia tu pndai appreciate keje org...
ntah ikhlas ke x...
huh!!!



hah..smlm sesi melawat kwn2 aku yg baru bersalin...
best sgt..
g tgk yana n baby gurl dia..
then cont g tgk noli n baby boy dia...
sonok sgt weh..
tp lupe lak nk candid pic..kalo x leh aku tempel kt blog ni...hehe

moge perjalanan aku pun same cm dorg...

slmt melahirkan zuriat...
amin...
ank ibu dok baik2 ea dlm ni...
he


k lah...
daaaa
~salam~

Saturday, 21 April 2012

~seLamat berHujung mInggu~


Morning u ols...
slmt hari ahad...
ari ni pg2 dh bgn..
coz teringat mlm td de bash baju kt mesin..
so..pg ni kena lah sidai pg2...
en hubby as usual lah..xbgn lg..
mane x nyer..men game smpai kul 4 pg...
adehhh...

mak n ayah mertua pg2 dh keluar..
ahad cmni depa de join kursus haji...
pg2...
bgn..sidai baju...
xtau nk wt bekfast pe...
2 minggu berturut dh wt cekodok bawang+bilis...boring lah lak...

chek dlm fridge pun xde pe yg best..
nmpk lak daging burger n roti burger..
pe lg..eden trs lah wt burger..
kalah burger Ramly ni....
hehe
pg2 kena isi pewot dulu..
kalo xkesian baby kt dlm ni hah...
kelaparan...
dh kenyang baru lah leh mamam ubt kn..
baby dok baik2 ea dlm pewot ibu...

konon2 nk tukar template blog ni..
tp aku xingt lgsung caranya..
dh follow cara yg dia tulis ni..
tp asyik xjd je...
huhuhu
dulu time study..
qiqie yg rajin tlg cantik kn blog aku ni..
ak maklum ...aku ni bab mcm ni lomah skit..haha

plan hari ni nk g lawat kwn2 yg baru dpt baby..
nk tgk yana..
nk tgk noli skali kalo sempat..
linda lg....
wah2x...mmg musim kwn2 aku bersalin lah skrg ni...
bile musim kawen...semua kawen...
time mengandung..sume ngndung...
la ni musim bersalin lak..
comel2 ank dorg ni..
xbr nk g tgk..
tunggu ea...autie fara dtg nnti..he

k lh, nk try tkr background lg...
till then...
tata
~peace~


Friday, 20 April 2012

~kEmbaLi aKTif~

Hi all...
lame bebenar rsnyer xupdate blog baru ni...
sejak 2nd post tu..mcm lupe e aku dh de blog baru...
smpai xsempat nk update2...
hehe
hari ni pg2 dh terpk n teringt psl blog...
so..pas bekfast trs buka lappy...
pnjm lappy en hubby ni...

nk start dr mane ek..
byk sgt dh citer nk share ni..
tp xpelah...
make it simple...
so..aku juz share latest news je r...

now, already 6 months pregnant...
pewot pun sudah start membesar..
ank ibu kt dlm pun dh makin aktif...
dok men tendang2 kt dlm tu...
hehe

life bersama en hubby makin bertmbah hepy+ceria+bahagia...
alhamdulillah...semoga kebahagiaan ini sentiasa berterusan...
ms mula2 kawen dulu mcm2 gak jd..
maklum lah...baru2 nk sesuai kn diri dh jd suami isteri..
cm terkejut pun ade..hehe

erm...kerja cm bese..
still keje kt company yg same...
diam xdiam, dh dekat setahun gak aku keje kt situ...
even kdg2 rs give up..
but. still gak ditrs kn...
ye lah...hdp mmg cm ni kn...
kdg2 dugaan & stress tu dtg smpai rs xthn sgt..
ade waktu ok je...dh name pun HIDUP...

k lah...aku nk cr template cantik2 tok blog ni lah..
even dh lupe cara dia..
tp aku bantai jelah...
godeh2 sndiri..
tadaaaaaaaaaaaa....
^_^